Schoenmaat tabel

Koop de juiste maat schoenen!

Volgens onderzoek kopen mensen vaak de verkeerde maat schoen, wat resulteert in pijn en schade aan hen voeten. Het is daarom heel erg belangrijk bij het kopen van nieuwe schoenen, uw voeten eerst te meten. Voor een goede pasvorm moet zowel de lengte als de breedte maat van allebei de voeten worden genomen.

Fabrikanten gebruiken meestal drie verschillende maatvoeringen, namelijk Europees (EUR), Engels (UK) en Amerikaans (USA). Bekijk hieronder onze tabel voor het omrekenen van Europese maten naar Engelse of Amerikaanse schoenmaat.

Maten en afmetingen kunnen per merk variëren.
We raden u daarom aan:
⇒ bij het kopen van een nieuwe schoen bij een van onze partners, de beschrijving van de gewenste schoen te lezen,
⇒ de maattabel op de site van onze partner te raadplegen.

Schoenbreedte
Hoewel sommige schoenen alleen in standaardbreedten worden geleverd, zijn er veel verkrijgbaar in bredere of smallere stijlen. Schoenbreedte wordt meestal beschreven met een letter, zoals "D" of "C." Soms worden de letters vervangen door een combinatie van letters en cijfers, zoals "4E."

* Het is belangrijk om op te merken dat de breedte de maat is ook afhankelijk van de lengte van uw voet.

Maatinformatie:
Aapie babyschoenen

Het is belangrijk dat u altijd het voetje nauwkeurig meet.
“Indicatie leeftijd” en “indicatie schoenmaat” is slechts een zeer ruime indicatie. Baseer de aankoop nooit alleen op de “Indicatie leeftijd” en/of “indicatie schoenmaat”.

Meet de lengte van de babyvoet als deze met platte voet op de grond staat. Meet hierbij dan de grootste afstand van de hak tot de grote teen. Tel hier vervolgens 0,5cm tot 1cm bij op zodat de babyslofjes de voetjes ruimte geven om te groeien.

Een veel gemaakte fout is dat men de voetjes van de baby opmeet, terwijl de baby de voetjes een beetje “opkrult”, hierdoor meet men een te kleine voet. Een oplossing voor dit probleem is dat men de voetjes meet als de baby aan het slapen is. De baby is dan ontspannen en zo kan men de juiste maat meten van de voeten.

Een ander veel gemaakte fout is dat men de schoentjes “op de groei” wil kopen. We raden dit ten zeerste af. Wanneer men te grote schoentjes (op de groei) koopt, krijg je een baby met “Donald Duck”voetjes (van die grote fladderschoentjes). Daarnaast zal een te groot slofje niet goed passen en regelmatig van het voetje vallen.

 

 

De maten kunnen per design verschillen.

Voet in cm, mm omrekenen naar Europese schoenmaten
Europese schoenmaten - EU maten tabel
Europese schoenmaat omrekenen naar Engelse of Amerikaanse
ConvertKing.net - Maten omrekenen voor volwassen en kinderen